dimecres, 6 de febrer del 2008

Comença l'any de la rata

Si amics, hui, en aplegar a València he anat a la botiga xinesa que tinc al carrer a comprar aigua, pa i coses d'estes per a passar la nit. Quina ha sigut la meua sorpresa en arribar, que estava tancat. Si tancat. L'única tenda que obri les 24 hores del dia els 365 dies de l'any i amb el mateix botiguer. No sé com ho fan.
Però hui estava tancat, he descobert que sols obrin 364 dies a l'any i, per qué? Doncs hui és el dia d'any nou xinés. Quina llàstima, si ho sé abans, anit me'n vaig al festivern d'allí.

Lo curios de tot és que aquest nou any, és l'any de la rata. Que així siga. Les persones nascudes durant aquest any tindràn aquest signe. Del seu caracter es diu:

L'encant de la personalitat Rata és conegut i benvolgut pels altres. Sol ser directa i sincera, però de manera aparentment tan ingènua que un queda sempre en desavantatge. És incansable treballadora i estalviadora, aconseguint que sigui molt fàcil dur-se bé amb ella. Però només serà generosa amb aquells pels quals sent gran estima.

A pesar de la seva personalitat estalviadora, exerceix un poder d'atracció tal sobre els altres que mai li faltaran admiradors. Superficialment, una persona del signe Rata pot semblar reservada, però realment no ho és.

La persona d'aquest signe és, generalment, molt intel·ligent, sociable i feliç. En ocasions ens trobarem amb una Rata criticona, rondinaire i obstinada a trobar pèls en l'ou. Però, en general, li agraden les festes i altres reunions nombroses. Li agrada comprometre's i és molt expansiva.

La Rata aprecia realment als seus amics i familiars. Freqüentment s'involucra amb la vida i els problemes aliens. Encara així, mai es pot estar segur de quin és la seva postura i la seva actitud. La seva capacitat per a estimar només pot ser superada per la seva astúcia i la seva afició per l'estalvi de diners.

Altres anys que son rata 1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996